Nyheter

Herrgården mitt i byn

Pressfoto Svedala

Svedala växer med Ytong

Ytong växer snabbt nu i Sverige, med många projekterade, påbörjade och genomförda projekt runt om i Sverige. Ett av de som nu är nästan helt färdiga är Marielund i Tittente, en liten by strax utanför Svedala.’

Här bygger Provinshus AB sju hus på en f d bondgård. Fem stora tomter bebyggs med vackra enfamiljshus i skånsk stil, vart och ett anpassat till köparens önskemål. Dessutom byggs Provinshus AB:s nya kontor samt ett magnifikt corps de logis till familjen Hellmark.


– Självklart bygger vi med Ytong i alla våra hus, säger Rolf Hellmark. Genom att välja Ytong får våra kunder starka och sunda hus som tål väder och vind. Det är ingen risk för röta och mögel, och de är lätta att sköta och underhålla. Materialet andas och kan absorbera och avge fukt, vilket ger ett behagligt och sunt inomhusklimat. Dessutom får man effektiv ljudisolering och hög brandsäkerhet. Och, inte minst, Ytong ger väldigt låga driftkostnader,.

Familjen Hellmarks eget hus är ett lysande exempel på den goda driftekonomin. Huset är på 430 kvm med en biarea på 120 kvm, och med den modernaste jordvärmen från IVT är värmekostnaden, inklusive tappvarmvatten, beräknad till låga 15.000:- per år.


Husen byggs med Ytong Massivelement som ger en snabb och effektiv byggprocess. Väggarna reses snabbt, och med materialets inneboende goda värmeisolering behövs ingen extra isolering. Innerväggarna är också byggda i Ytong, vilket innebär att efterarbetet också går mycket snabbt, med putsning utvändigt och spackling och målning inomhus.

Parallellt med projektet i Marielund har Provinshus många projekt runt om i Skåne. I de allra flesta fall är det familjer som har en tomt och som finner att Provinshus kan bygga deras drömboende.


– Vi erbjuder våra kunder stor flexibilitet i boyta, takhöjd, planlösning och utrustning. Dessutom har vi väl upparbetade relationer med en rad mycket duktiga och pålitliga entreprenörer, hantverkare och leverantörer. Det enda vi inte ändrar på är att bygga i Ytong och värma med jordvärme, eftersom det gör att vi kan leverera bra hus som ger ett gott boende många generationer framöver, avslutar Rolf Hellmark.