Nyheter

Uppsalahem väljer Ytong för bygget av 264 ungdomslägenheter

Under 2014 bygger Uppsalahem 264 ungdomslägenheter i Rosendal, Uppsala. Byggmaterialet till de åtta huskropparna blir lättbetong från Xella/Ytong, som därmed befäster sin position som Sveriges ledande leverantör av lättbetong och sandkalksten.

Under 2014 bygger Uppsalahem 264 ungdomslägenheter i Rosendal, Uppsala. Byggmaterialet till de åtta huskropparna blir lättbetong från Xella/Ytong, som

därmed befäster sin position som Sveriges ledande leverantör av lättbetong och sandkalksten.

 

– Ordern på 2500 kubikmeter är den största beställningen i Sverige på flera år. Det markerar startskottet för ett säkrare, mer hållbart och hälsosammare

byggande, samtidigt som det är en återgång till ett traditionellt byggnadssätt med rötterna i svensk ingenjörsteknik, säger Fredrik Johansson, vd på Xella Sverige AB som säljer Ytong.

 

De 264 ungdomslägenheterna byggs med 300 mm tjock lättbetong, som kläs med en mineralullskiva med puts utanpå.

 

– Vi valde att bygga i lättbetong för att det är ett värmetrögt material med lång hållbarhet som ger god ekonomi över hela byggnadens livslängd, säger Lars-Gunnar Sjöö, byggchef på Uppsalahem.

 

– Det är kul och spännande att Ytong får bidra till byggandet av fler ungdomsbostäder i Uppsala. Att det dessutom är ett kommunalt bostadsbolag som satsar på ett långsiktigt perspektiv gör det bara roligare, fortsätter Fredrik Johansson, vd på Xella Sverige AB.

 

Totalentreprenör är Byggpartner. Mur- och putsarbetet gör Puts & Tegel från Örebro.

 

Xella Sverige AB

Kontaktperson: Fredrik Johansson, vd Xella Sverige AB

Telefon: 019-58 60 54

Mobil: 0734-22 69 73

E-post: fredrik.johansson@xella.se

 

Uppsalahem

Kontaktperson: Lars-Gunnar Sjöö, byggchef

Telefon: 018-727 34 45

E-post: lars-gunnar.sjoo@uppsalahem.se