Nyheter

Förskola i samma standard som en modern villa!

Lindbackens förskola

Vi är stolta att presentera Uppsalas finaste förskola Kids2Home Lindbacken. Byggnaden är till utformning fin att titta på men den är mer än så. Ytterväggarna har diffusionsöppen porstruktur och är riskfritt mot fukt och mögel samt tålig mot tidens tand.

I det idylliska Lindbacken strax norr om Uppsala C ligger förskolan Kids2Home. Byggnaden är i Ytong lågenergi och arkitektritad med putsad fasad för att passa in i det övriga bostadsområdet. I lokalerna har platser för spännande möten skapats på luftiga ytor med mycket ljusinsläpp. Byggmäster i Mälardalen AB är dem som uppfört arbetet av förskolan i samma höga standard som en modern villa.

Lättbetongens oorganiska och brandsäkra egenskaper gör förskolan till en säker och sund plats för barn att vistas på. Ytterväggarna innehåller ingen skumisolering och är riskfria för mögelangrepp. Ytongs lågenergi densitet 300 ger ett u-värde på 0,23 samtidigt som tunnfogslimning minimerar köldbryggor. Sammantaget ger detta en mycket välisolerad och energieffektiv konstruktion.

"Vi valde lättbetong då det är ett värmetrögt, homogent material som jämnar ut det nordiska klimatets temperaturskillnader. Vi ville också erbjuda vår beställare ett hållbart system med bra totalekonomi", säger Morgan Österlind, affärsområdeschef Byggmäster i Mälardalen AB. http://www.byggmaster.nu/

Xella Sverige AB
Kontaktperson: Fredrik Johansson, Sverigechef Xella Sverige
Telefon: 019-58 60 54

Mobil: 0734-22 69 73

fredrik.johansson@xella.com