Nyheter

Bli framgångsrik med BIM-projektering

Nu kan du gratis börja använda BIM-objekt när du projekterar i 3D med Ytong-produkter och Ytong Multipor isoleringssystem. Genom precis och komplett produktdata underlättar BIM-Objekt din informationshantering och säkerställer en enkel och framgångsrik digital designprocess från början till slut

För projektörer har BIM ( Building Information Modeling ) möjliggjort ett nytt sätt att arbeta , där digital informationshantering kvalitetssäkrar  och förenklar hela byggprocessen.  Inte minst på arkitektkontor har BIM satt sina spår som ett verktyg för optimerad designprocess med ökad egenkontroll, öppenhet och bättre samordning i kommunikationsflödet.

Dit verktyg för enkel 3D-design
Som marknadsledande leverantör av vägg-system och isolerings lösningar vill Ytong bidra till bästa möjliga digital design process för alla inblandade i parter. Därför har vi nu fria BIM -objekt tillgängliga för design i 3D . En tjänst för att säkerställa kvalitet för professionella över alla discipliner och nationsgränser, för att ge dem de bästa förutsättningarna att bygga , utveckla och samarbeta i projekt där Ytong ingår.

Genom objekten som är tillgängliga i ArchiCAD och Revit format , har du alla produktdata utan att behöva söka efter dem på datorn eller div dig. broschyrer och trycksaker . Objekten kan snabbt och enkelt laddas ner direkt från webbplatsen och vara med från början till slut i den digitala planeringsprocessen.

Optimal informationshantering förenklar byggprocessen
De intelligenta objekten levererar all data till den digital projekteringen vid användandet av Ytong produkter.
Du kan alltså få information om allt från ljudegenskaper och tryckhållfasthet för de specifika produkterna samt dimensioner för balkar till de bärande och ej bärande ytter- och innerväggarna . Detta gör det möjligt att utforma modeller av kompletta Ytong väggar och tillhörande lösningar . Genom förvalda material, programmerade arbetsflöden samt program för mängdberäkning får man en solid grund för att fatta korrekta beslut om bygget.

Till projekt som handlar om isolering av yttervägar och tak, kan man ladda ner Ytong Multipor isoleringssystem, som också importeras som objekt av standarddimensioner och med alla önskvärda uppgifter om brandisolerande egenskaper, lambdavärde mm .Ett dynamiskt verktyg somhjälper dig att ta del produktinformationen och simulera de isolerande effekterna för ett visst projekt.

Allt som allt är klart för en enkel och snabb överblick över specifikationer såsom tjocklek, antal m2, etc. Du kan också göra en inventering av materialåtgång och arbetsbelastning, vilket ger dig ett mer exakt underlag för din planering.

Förutom gratis tillgång till samtliga Ytong BIM-objekt så ser vi till att hjälpa dig att på ett säkert sätt i den digitala byggnaden. Våra tekniska specialister och projektförsäljning står redo med ytterligare kunskap och stöd i projekterandet av Ytong produkter såväl som Multipor.

Projekterar du i 3D? Kom framåt och ladda ner våra BIM objekt utan kostnad.

BIM objekt Multipor

BIM objekt Ytong