Nyheter

Ett samarbete med fullt fokus på lättbetongens alla fördelar

Sedan 2015 har Roland Bock, ägare och chef på Orren Entreprenad, varit en av våra främsta konsulter ute på marknaden. Tillsammans med sitt team har han varit en stor del av försäljningen och monteringen av Xellas produkter – främst på industrisidan. Med ett gemensamt mål att visa upp lättbetongens alla fördelar, har Xella och Orren Entreprenad tillsammans skapat ett gynnsamt samarbete uppbyggt på respekt och en förkärlek till lättbetong.

Ett gott samarbete bär frukt. Och det gäller minst sagt för samarbetet mellan Xella och Orren Entreprenad. 2015 valde Roland Bock att starta Orren Entreprenad, ett entreprenadföretag som han driver tillsammans med sin sambo. Roland Bock har i sin tur ansvaret över ett antal montörer som jobbar åt dem, men i egna bolag.

- Vi är en liten sammansvetsad grupp som har jobbat ihop i många år. Våra duktiga montörer är f-skattade, så de jobbar i egna bolag, men jag har ett övergripande ansvar över dem och det jobb vi gör. De har erfarenhet och är lojala, och den lojaliteten är ömsesidig. Tillsammans har vi byggt upp ett stort kundunderlag, med både större och mindre byggherrar och byggentreprenörer, och en övervägande del av vårt jobb utför vi tillsammans med Xella, berättar Roland Bock.

För det var just i samband med att Roland Bock började driva Orren Entreprenad som han inledde ett samarbete med Fredrik Johansson, CEO Scandinavia på Xella. Idag omsätter Orren Entreprenad cirka 40–70 miljoner kronor per år, varav cirka 70–80 procent av omsättningen rör sig om att förmedla Xellas lättbetongsprodukter till kunderna.

Variation i vardagen

Under en vanlig dag reser Roland Bock runt från möte till möte, från byggarbetsplats till byggarbetsplats. Dessutom spenderar han cirka 20–25 procent av sin tid på anbud och kalkyleringsarbete. Ingen dag är den andra lik och projekten kan skilja sig oerhört från varandra. Men processen är ofta densamma. Roland Bock berättar:

- Jag snappar upp jobben och får in förfrågningar på industriprojekt. Sedan tar jag kontakt med Xella och skapar en prisbild, som jag kombinerar med priset för frakt, tillbehör, montagetillbehör och montagetjänsten som är min basverksamhet. Och till det hör ju också att köpa till exempel stommar av stål eller betong. Ibland gör vi även kompletta hallar med fönster, dörrar, plåtarbete och allt som hör till.

Han fortsätter:

- Men genom hela processen samarbetar jag nära Xella, särskilt deras orderavdelning. Både när det kommer till planering av projekten, och till sist även under leveransen. Vi pratar i stort sett varje dag under ett pågående projekt och på så sätt så kan jag alltid vara säker på att både Xella och vi håller oss uppdaterade, så att vi kan hjälpa varandra hela vägen in i mål.

Ett fantastiskt byggmaterial

Med lång erfarenhet som förespråkare för lättbetong och stor kunskap om just våra Ytong-produkter, var det inget svårt beslut för Roland Bock att inleda ett samarbete med oss på Xella. Roland Bock berättar:

- Min bakgrund är att jobba med lättbetong. Så det har varit min bas under alla år. Det är ett suveränt material och har alla de kvalitetsstämplar som man kan sätta på en produkt. Jag har så klart jobbat med annat material också, men att bygga med lättbetong är helt outstanding. Därför har samarbetet med Xella kunnat bli så här lyckat.

Han kompletteras av Fredrik Johansson som avslutar:

- Vi har under åren byggt upp en relation med Orren Entreprenad som kretsar runt vår gemensamt höga respekt för branschen, byggmaterialen och varandra. Vi är tacksamma för allt jobb Roland lägger ner för att uppmärksamma fördelarna med Ytong lättbetong och vi ser fram emot alla framtida projekt vi kommer att jobba på tillsammans.

Några exempel på projekt som vi har samarbetat med Orren Entreprenad på är byggandet och lättbetongsmontaget vid TMJ:s distributionslager i Köpenhamn och Setra sågverks nya justerverkshyvleri.

Du hittar mer information om de projekten här:

- Setra justerverkshyvleri.

- TMJ distributionslager.